滿分5 > 初中英語試題 >

Feng Shaotao _____________ into such kin...

??? Feng Shaotao? _____________? into such kind of anxiety and can’t get out of it.? ___________? his eyes, the college entrance exam cuts everyone apart and isolates (分離)him? ___________ the society. The childish faith tells him ___________ taking part in the college entrance exam is growing up. The recognition(認知)of? ___________ a high school senior tells him that one has to pay to grow up, and the anxiety and hesitation(猶豫)at present? ___________ the price.

Feng Shaotao sets? ___________ a goal of getting 750 points in the college entrance examination. The result comes really? _________? to that? ___________ he has still achieved his dream of going to?? ______________ university of Shanghai.

There are lots of? __________ kids like Feng and? __________ they will understand that the worries? ______________once trapped them are the colors they ______________see on the road of life.

In the battlefield of? ____________, growth is a battle where you will never come back. Being young means to strive.

1.A.trapped B.traps C.is trapped D.is trapping

2.A.Of B.In C.To D.For

3.A.out B.into C.from D.away

4.A.that B.what C.if D.whether

5.A.is B.to be C.are D.being

6.A.will be B.are C.was D.is

7.A.himself B.him C.his D.he

8.A.closed B.closing C.close D.closes

9.A.though B.because C.however D.but

10.A.a B.an C.the D./

11.A.others B.other C.another D.the other

12.A.at the end B.at the end of C.in the end D.in the end of

13.A.which B./ C.what D.whom

14.A.could B.should C.needed D.must

15.A.young B.be youth C.be young D.youth

 

1.C 2.B 3.C 4.A 5.D 6.B 7.A 8.C 9.D 10.A 11.B 12.C 13.A 14.A 15.D 【解析】 每年參加高考的學生們都面臨著巨大的壓力,短文中以一名普通高中生馮紹濤為例,告訴我們參加高考其實是一次成長的過程,年輕人就應該奮斗。 1. 句意:馮紹濤...
復制答案
考點分析:
相關試題推薦

??? 為了共同防控新型冠狀病毒肺炎疫情,本學期初教育部發布了延期開學的通知,全國各地執行“停課不停教,停課不停學”的工作安排,學生在家進行了一個多月的網課學習,作為參與網課的一員,請你就近期的網課學習體驗談談線上教學的利與弊,及自己的觀點與看法。

參考詞匯:新型冠狀肺炎novel coronavirus

要求:

1.短文中不得出現真實的人名和地名。 2.書寫工整,語句通順,連貫,詞數不少于80

The advantages and disadvantages of online classes__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

查看答案

閱讀下面的短文,在空白處填入一個適當的詞或填入括號中所給單詞的正確形式。

Cooperation(合作)and competition are both important. They're necessary for a person to achieve success in life.

Learn to be cooperative with others. No one likes a selfish (自私的) or greedy (貪婪的) person. However, everyone likes a cooperative and 1. (friend) person. Everything we do today, whether doing business 2. making friends, depends on our ability to get along with one another. In our society, most 3.(task) need cooperation in order that they can be 4. (finish) well. So we must try to be cooperative. Each person is like a small part of a machine. If one part is out of order, the machine can't be running well. Besides, transportation and communication systems are developing 5.(quick), and people all over the world can keep in 6. with each other more easily. It's hard for a person 7. is away from the society to have a deep understanding of the world he lives in. Cooperation is 8. (become) more and more important for a person to lead a good life.

Being competitive also has a place in life. If we want to get more success and be better than others, we must work 9. and study carefully. The desire (欲望) to succeed and do better than others encourages 10.to work harder. If there was no competition, a sports meeting would never be exciting.

 

查看答案

根據所給漢語或英語首字母寫出短文中所缺英語單詞。

Project Hope is an educational program to help students. It started in 1989. It has aided 4.5 million children in poor areas to go to schools and it has b1. 18002 Project Hope Schools. It has encouraged the moral2.(發展)and modern thinking of students. As a result, the students in Hope schools respect their teachers, aid the poor, and help one another. It is the best known and most s3. education program in China. But it is not enough to solve all the problems of the poor. There are some reasons. The large population is one of the most serious problems. Though the government has taken many measures to c4. the population, we still have a long way to go. As for us, we can take part in some 5.(志愿者) activities to help some poor kids.

 

查看答案

??? The world uses about a thousand million (百萬) tons of water a day. Water is a human right and everyone should have their share. Yet more than 700 million people around the world have trouble getting clean, safe water.

Treating waste water is a good way to provide fresh water for us. And it also helps the environment by keeping waste out of rivers and oceans. 80% of waste water around the world is not treated at all, and it is running into oceans. But now we have got the technology to treat and reuse the waste water. While 75% of our planet is covered with water, only about 2% is freshwater- that comes from rivers, lakes, ice and snow. The rest, 98% of the water, is in seas and oceans. It is too salty to drink. Then desalination businesses come in. More than 19000 factories have been built around the world, mostly in coastal countries. They process (加工) more than 92 million tons of water every day. But the technology they use requires a lot of energy.

Scientists are working to create a less costly technology. They want to produce 20 times more clean water and make sure everyone has enough. But for now, the world still faces each day with not having enough water for everyone.

1.How many people have trouble in getting clean water around the world?

A.Under 700 million. B.Over 700 million. C.About 92 million.

2.Treating waste water helps the environment by________.

A.storing waste in ice and snow

B.letting waste run into oceans

C.keeping waste out of rivers and oceans

3.What does the underlined word "desalination" in Paragraph 3 mean?

A.遠洋運輸 B.食鹽銷售 C.海水淡化

4.At present, the technology to process water________.

A.needs much energy B.saves much money C.satisfies everyone

5.What can we infer from the last paragraph?

A.Everyone has enough clean water.

B.The water problem is still serious.

C.Our planet is covered with water.

 

查看答案

??? Helen has always been interested in helping her community. Her first volunteer experience was for the American Red Cross when she was in high school.

When she was a school teacher, she also found time to volunteer. After she retired, she started volunteering to help the old. When her father was older, he was not able to see as well as he used to, which made her sad because he had always enjoyed reading. She decided it would be fun to read to elderly people in her community.

She also helped one woman write her stories. Ann was almost 100 years old, and Helen wrote down information about her life when she visited her. She put the information in a book and got it published. Ann was very excited to share her life story with her children and grandchildren.

After a strong storm destroyed some southern cities, Helen volunteered again for the American Red Cross. She prepared food and answered phones in a care center.

One day Helen read an article in the newspaper about refugees(難民) who needed to learn English. Now, she meets once a week with Sarah, a 38-year-old woman from Somalia. Helen gave Sarah a camera and asked her to take pictures of her daily life. She developed the pictures, and then asked Sarah questions about them. In the end, they wrote a book together and used the photos in the book. This helped Sarah learn many new words about her everyday life.

Helen says, “The real value of volunteer work is becoming friends with the people I help, They enrich my life as well as I enrich theirs."

1.When was Helen's first volunteer experience for the American Red Cross?

A.When she was in high school. B.When she was a school teacher. C.After she retired.

2.What did Helen do after she retired?

A.She started volunteering to help the refugees.

B.She started volunteering to help the old.

C.She started volunteering to help Sarah.

3.Why was Ann excited when her book got published?

A.Because Helen wrote down information about her life.

B.Because Helen put the information in a book and got it published.

C.Because Ann could share her life story with her children and grandchildren.

4.Where did Helen work when she volunteered again for the American Red Cross?

A.In her school B.In a care center. C.In her community.

5.What can you learn from Helen?

A.To be kind. B.To be creative. C.To help others.

 

查看答案
試題屬性

聲明:本站資料轉載自網絡,無嘗提供給廣大師生學習使用,如有侵權請聯系我們第一時間刪除,謝謝。
浙江省高校精品课堂在线