滿分5 > 初中英語試題 >

"The grass looks greener on the other si...

??? "The grass looks greener on the other side of the fence." That's an old ___________in English. It means other places often look better, more interesting than the place in___________you live. Some people worry ___________young Chinese are beginning to feel that way.

They see young Chinese paying no attention to Chinese culture and,___________,buying Japanese cartoon books, watching Korean soap operas and even celebrating western holidays.

Foreign books and soap operas are good,_________ Chinese writers and actors are just as good. As for holidays, Christmas is nice, but it can_________ have the meaning for Chinese that Spring Festival has, and the West has nothing to compare with Mid-autumn Festival. And let's not forget the part of Chinese culture I like best:___________ friendliness. Not all countries are as___________ as China.

It's good to enjoy other cultures and___________from them, but they cannot replace your own culture. It's good to look on the other side of the fence, but __________you take a good long look. You will find that the grass isn't always greener on the other side of the fence.

1.A.word B.saying C.sentence

2.A.that B.which C.where

3.A.that B.if C.why

4.A.however B.besides C.instead

5.A.and B.so C.but

6.A.still B.never C.always

7.A.its B.their C.it

8.A.warm B.warmer C.cold

9.A.learns B.learning C.to learn

10.A.make up B.make up of C.make sure

 

1.B 2.B 3.A 4.C 5.C 6.B 7.A 8.A 9.C 10.C 【解析】 本文通過一句諺語而引出了社會的現象,許多人總是認為其他國家的文化更好,我們可以向其他國家學習某些文化,同時也不要忘了我們自己本身的文化。 1. 句意:那在英語里是一句古老的諺語。 word話語;saying諺語;senten...
復制答案
考點分析:
相關試題推薦

??? 受新型冠狀病毒肺炎的影響,2020 年注定是不平凡的一年。同學們都度過了一個難以忘記、非同尋常的假期。復學后,英語老師要求以"An Unforgettable Vacation"為題寫一篇小作文,講述你度過的這個假期。?

內容包括:

⒈以前的假期什么樣?

⒉今年為什么難忘?

⒊你做了什么?

⒋你收獲了什么?

要求: ⒈語言流暢,語句通順,書寫規范,字數100詞左右。

⒉表達完整,書寫規范,卷面整潔。

⒊文章中不得使用真實姓名、校名。

參考詞匯:

新型冠狀病毒肺炎 COVID-19

疫情epidemic   situation

爆發outbreak

An Unforgettable Vacation

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

查看答案

??? In the West, people are taught to wear masks only when they get sick. Masks are 1. (see) as a tool to protect sick people and prevent the disease from spreading, so 2. (health)people don't need to wear then. Therefore, during the novel coronavirus (新冠) outbreak, overseas Chinese 3. (student) said that they would be"stared at like a virus spreader" if they go out 4. a mask. According to a survey done by Global Times among some 5. (Europe) and American people, wearing a mask in public can make them feel "worried", "shy", and "afraid of being looked at 6. (different)."

But as 7. number of COVID-19 cases continues to grow around the world, many people in the West are 8. (change) their attitudes (態度) . In the US, for example, the need for masks 9. (be) very high now. The US surgeon general (衛生局局長) has been asking people 10. (avoid) hoarding (囤積) masks, as they are more needed in hospitals than by the general public.

 

查看答案

Bob is much t ________ now. The jeans he wore last year are too short.

 

查看答案

I r ________ the bell many times, but no one opened the door.

 

查看答案

You'd better enter the room q ________ because everyone else is sleeping.

 

查看答案
試題屬性

聲明:本站資料轉載自網絡,無嘗提供給廣大師生學習使用,如有侵權請聯系我們第一時間刪除,謝謝。
浙江省高校精品课堂在线