满分5 > 初中英语试题 >

The hard-working blacksmith(铁匠) Jones us...

??? The hard-working blacksmith(铁匠) Jones used to work all day in his shop and so hard-working was he that at times he would make the sparks(火花) fly from his hammer(锤子).

The son of Mr. Smith, a _______ neighbour, used to come to see the blacksmith every day and for hours and hours he would enjoy himself _________ how the blacksmith worked.

“Young man, why don’t you _______ your hand to learn to make shoe tacks(鞋钉), even though it is only to pass the _______?” said the blacksmith. “Who _________, one day, it may be of use to you.”

The lazy boy began to see what he could do. After a little _______ he found that he was becoming very _______ and soon he was making some of the finest tacks.

Old Mr. Smith died, and because of the war, the son _______ all his goods. He had to leave home and was forced to live in a village in another country. In this village, there were large numbers of shoemakers who were spending a lot of money on tacks for their shoes, and sometimes _______ when they paid high prices they were not always able to ________ what they wanted, because in that part of the country there was a great ________ of tacks for soldiers’ shoes.

Our young Mr.Smith, who was finding it difficult to earn() his daily bread, remembered that once upon a time he had learned the__________of making tacks and had the sudden idea of making a bargain(交易) with the________. He told them that he would make the tacks if they would ________ him to get settled(安顿) in the workshop. The shoemakers were only too glad of the bargain. And soon, young Mr. Smith found that he was making the finest tacks in the village.

“How __________ it seems,” he said with a smile, “even making tacks can bring me good luck. My trade is more useful to me than all my former(从前的) riches.”

1.A.creative B.hard-working C.wealthy D.generous

2.A.testing B.seeing C.watching D.explaining

3.A.wash B.try C.force D.win

4.A.hammer B.experience C.skill D.time

5.A.cares B.knows C.complains D.thinks

6.A.practice B.control C.exam D.check

7.A.skilled B.excited C.tired D.worried

8.A.carried B.lost C.sold D.harmed

9.A.ever B.instead C.although D.even

10.A.protect B.get C.make D.remember

11.A.number B.standard C.need D.price

12.A.art B.advantage C.importance D.achievement

13.A.blacksmiths B.soldiers C.shoemakers D.villagers

14.A.accept B.help C.refuse D.return

15.A.challenging B.attractive C.lively D.funny

 

1.C 2.C 3.B 4.D 5.B 6.A 7.A 8.B 9.D 10.B 11.C 12.A 13.C 14.B 15.D 【解析】 本文讲述了史密斯先生的儿子通过跟随铁匠学习可以制作最好的鞋钉,由于战争,他被迫搬家到其他国家的乡村,在那里,他通过自己学到的手艺维持生计。 1. 句意...
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

—Do you know ________??

—To protect our only home — the earth.

A.how we should live a green life B.why should we live a green life

C.what we should live a green life for D.whether we should live a green life

 

查看答案

—Never give up. If you keep practicing speaking English every day, you’ll make great progress.

—Thanks for encouraging me. I know ___________________.

A.It’s never too old to learn B.Many hands make light work

C.Practice makes perfect D.Don’t put all your eggs in one basket

 

查看答案

—I’m not good at playing chess, you know.???

—______! It’s just for fun.

A.Forget it B.What a shame C.Don’t say so D.Come on

 

查看答案

It is said that _______ of confirmed cases(确诊病例) in Beijing _______over 300 during the past days.

A.the number; has reached B.a number; has reached

C.the number; have reached D.a number; have reached

 

查看答案

(2017江苏扬州)— What do you think of the sofa?

— Not bad, but it may _______ too much space of our living room.

A.take up B.put up C.open up D.make up

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.
快播奶奶性生活电影