满分5 > 初中英语试题 >

完形填空。阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出一个能填入文中...

完形填空。阅读下面短文,从每题所给的ABCD四个选项中,选出一个能填入文中相应空白处的最佳答案.

“If you agree with meplease Dianzan.” Do you know Dianzan is one of the most popular words on the Internet? When you think someone's ideas are rightwhen you think someone's articles are _____or when you are moved by what someone writes, you can click(点击)the praise sign. Anyhow, clicking the praise sign _____that you agree with someone or praise someone.

Dianzan is a kind of Chinese Internet language. People _____use it when they surf the InternetThere is a function(功能)of Dianzan in the QQ space. The QQ space has had the function _____2010. It didn’t become very popular until Sina blog(新浪博客)_____the function of Dianzan. In recent years, it has become more and more popular. When the 2015 New Year came, Chinese leader Xi Jinping used the word Dianzan to praise and _____his thanks to the great Chinese people.

Websites can know how many people support some ideas _____counting how many people click the praise sign. Experts can know _____teenagers are caring about through what they click the sign for. That can help them solve teenagers’ _____

Clicking the praise sign is really an _____thing. Have you ever clicked the sign for anybody on the Internet?

1.A.wonderful B.terrible C.hard D.awful

2.A.offers B.takes C.means D.avoids

3.A.never B.luckily C.slowly D.usually

4.A.after B.since C.in D.before

5.A.broke B.checked C.refused D.started

6.A.accept B.express C.create D.receive

7.A.by B.on C.at D.under

8.A.that B.where C.what D.when

9.A.plans B.happiness C.problems D.fairness

10.A.difficult B.surprising C.embarrassing D.easy

 

1.A 2.C 3.D 4.B 5.D 6.B 7.A 8.C 9.C 10.D 【解析】 本文是一篇议论文,作者提到现在用的很受大众欢迎的网络用语“点赞“,当你认为某人的主意是正确的,或者认为某人的文章是美好的,或者被某个人写的东西感动的时候,你都可以点赞;并且阐述了其使用范围QQ空间和新浪微博上都可以看到点赞的标志,并且介绍其功...
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

My best friend Alex failed in the math competition. I'd like to_________.

A.dress him up B.pick him up C.cheer him up D.cheer him on

 

查看答案

— I’m afraid I’ve broken the chair.  

—________ , I can easily get it fixed.

A.Excuse me B.Never mind C.Go ahead D.You’re welcome.

 

查看答案

I bought a big box ________ old books for kids in poor areas.

A.collects B.to collect C.collect D.collected

 

查看答案

——Could you tell me ? every morning?

——Sure. I have to catch the school bus.

A.why you get up early B.why do you get up early

C.why did you get up early D.why you got up early

 

查看答案

Zootopia, the cartoon, is popular ______ there are many lovely animals in it.

A.though B.because

C.if D.because of

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.
快播奶奶性生活电影